Частини I та II. - М.: 08.92 р. Положення з бухгалтерського обліку «Доходи організації». ПБУ 9 / 99. 05.99 р. № 32н. «Про форми бухгалтерської звітності організацій». Затверджені наказом Мінфіну РФ від 13.06.95 р. № 49. Податковий кодекс Російської Федерації. Частина 2. Класифікація продукції. 12.93 р. 11.97 р. № 76 (у ред. Від 25.05. І 08.12.98 р.). 12.95 р. № СН-484/7-982. Наказ Мінекономіки РФ від 01.10.97 р. № 118. Готова продукція - це вироби і напівфабрикати, повністю закінчені обробкою, що відповідають діючим стандартам чи затвердженим технічним умовам, прийняті на склад чи замовником. Основними завданнями бухгалтерського обліку готової продукції є: Готова продукція, як правило, повинна бути здана на склад у підзвіт матеріально відповідальній особі. Великогабаритні вироби та продукція, яка не може бути здана на склад з технічних причин, приймаються представником замовника на місці їх виготовлення, комплектації і збірки. Планування та облік готової продукції ведуть у натуральних, умовно-натуральних і вартісних показниках. Умовно-натуральні показники використовують для отримання узагальнених даних про однорідної продукції. Наприклад, кількість виробленої каустичної соди виражається в тоннах умовного ваги, консервів - в умовних банках і т.д. Надходження з виробництва готової продукції оформлюється накладними, специфікаціями, приймальними актами та іншими первинними документами. Кількісний облік готової продукції за її видами та місцями зберігання зазвичай здійснюється аналогічно обліку матеріальних запасів.
|